AIDILFITRI 2013…;)

Selamat Hari Raya Aidilfitri buat anda semua..Alhamdulillah setelah sebulan berpuasa kita menyambut bulan Syawal pula..Semoga semuanya meraikan dengan gembira di samping keluarga & insan yang tersayang…Mewah mahupun sederhana bukanlah penyebab utama kemeriahan beraya sebaliknya adalah kita dapat berkumpul dan mengeratkan silaturrahim sesama kita..Tahun ini juga merupakan tahun kelima kami beraya bersama2..Ok maaf kali ni kami terlewat untuk berkongsi story raya untuk tahun 2013 ini tetapi masih belum terlambat rasanya sebab semua masih dalam mood raya kan..!Story raya kali ni kami rangkumkan dari Raya bersama keluarga,kawan2 dan juga rakan kumpulan Blue Empire Team & Academy 369 Malaysia..Jom kita share kemeriahan raya kami kali ini..;))))

 

Story Raya With Family 

IMG_7738

IMG_7739

 

Pic entry yang agak mengerikan ni..haha..ada cerita sebalik gmbr ni yang mna ini adalah aktiviti @ sambutan biasa bagi masyarakat Negeri Sembilan yang dipanggil “Mantai” ataupun untuk lebih mudah faham Mantai merupakan hari penyembelihan dan jualan daging secara berkelompok bagi memudahkan orang ramai mendapat bekalan daging lembu segar dengan harga lebih rendah…Kali ini kami buat persiapan di kampung Cdm Halim dahulu..Jom kita tengok ape hasilnya ye..

 

 

IMG_7742

IMG_7743

IMG_7744

IMG_7745Inilah hasilnya Rendang  Ayam Pucuk Ubi..Memang terbaik & mungkin berbeza dari rendang2 biasa yang kita pernah makan..Kalau nak tahu resepi bole pm saya ye..hehehe..ok nnti kita sambung lagi cerita2 menu time Raya..;))

 

 

Picture with my sister Cdm Marina & Cdm Firdaus

IMG_7749

IMG_7751

IMG_7752

IMG_7755

IMG_7768

IMG_7774

IMG_7779Pilihan warna tema untuk kali ini adalah “Electric Blue” berkonsepkan Blue Empire Team gitu…Semua picture yang kami share adalah diambil tru hfon saje sebab masing2 xprepare kamera..Jadi sorylah klu hasilnya kurang cantik..Seperti kebiasaan bermaafan di pagi raya walaupun dalam keadaan bergurau senda tapi bab nk minta ampun maaf memang ikhlas dari hati…Wahhh…Xbanyak picture yang dapat share semasa beraya di rumah saya sendiri memandangkan kamera pun xbawa dan semuanya dh rasa letih2 sangat memandangkan dah bertungkus lumus membuat persiapan..

 

 

Story Raya Bersama Blue Empire Team & Academy 369 Malaysia

IMG_7902

IMG_7903

IMG_7904

IMG_7905

IMG_7906Special menu Jamuan Raya ala2 PortLuck kami di Academy 369 Malaysia..Semuanya adalah air tangan dari team member..;)

 

 

 

IMG_7907

IMG_7908

IMG_7909

IMG_7914Rendang air tangan ibunda sendiri Cdc Samiah..;)Pedas dan menyengat…!

 

 

IMG_7910

IMG_7911

IMG_7912

IMG_7913Homemade Cake by our team mmber Natasha Allen..Tengs Dear…Sedap sangat sampai licin..

 

 

 

IMG_7915

IMG_7917

IMG_7918

IMG_7919

IMG_7920

IMG_7924

IMG_7927

IMG_7928Cdm Kelvin turut sama hadir untuk memeriahkan Jamuan Raya Academy 369 Malaysia kali ini..Selepas selesai jamuan raya beliau sendiri akan menyampaikan Slot Khas strategi ke Gold Coast dengan produk yang meletop Bio Velocity Sleep Mate..Specially untuk semua yang hadir ke Academy…;)

 

 

 

IMG_7931

999115_717204744972808_1424117182_n

1011649_717205871639362_1224337721_nCdm Zulkifli with partners..;0)

 

 

1150961_717206524972630_56387833_n

1231257_717207898305826_397220876_n

1231636_717207848305831_759066951_nSemangat V..V..V….V.. Bio Velocity…!!!

 

 

1233549_717204764972806_1259038694_n

1234352_717206304972652_1790536666_nCdc Ah Hock,DSM Dayaya Auditor Bank Rakyat & Cdc Samiah

 

 

 

1235507_717206294972653_1934621199_n

1236301_717204498306166_239296646_n

1238150_717206811639268_40898361_n

1238174_717205758306040_623015395_n

 

 

Ok sekian sahaja story yang agak panjang kali nie..Kami ingin mengucapkan Salam Aidilfitri sekali lagi buat semua kenalan..JOM kita tengok Video Jamuan Raya yang sempat di videokan oleh Bakal CDM Salehuddin Kamis..Jumpa lagi pada Raya tahun 2014..Insyaallah..Maaf Zahir & Batin dari kami berdua..;))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *