RAYA 2012@KAMPUNG STYLE

Assalamulaikum & Selamat Hari Raya Aidilfitri to all luvly readers…Sorry for the late update..sgt2 bz dengan mcm2 program hari raya termasuklah open house..Kami pun cuti pulang ke kampung selama 1 mggu..setahun sekali cuti panjang kan…;)So this time nk share our Raya @ kampung style..Yezza both of us memg asal dr kampung..Cdm Halim berasal dr Beranang,Selangor n me berasal dr Rasa,Hulu Selangor..both kampung takes about 40 mnt dr KL je..

 

 

 

Nak pastikan our Rendang Nogori mantap mesti pastikan dpt bhn2 mentah yg fresh..Jadi selepas Subuh dh kuar pegi Pasar Tani,Beranang…fuhh semangat nk raya la katakan..Ayam pencen aka ayam tua pasti menjadi pilihan utama…;)

 

Hahh ambik daging itik pun available here..xpernah try lg..next year kita try ye..;)

 

 

Siap beratur panjang nk beli santan yg fresh (direct dengan pengeluar)..Memandangkan queue yg panjang & byk pilihan santan jd kami beli di tempat lain yang berdekatan..still fresh jgk..;)

 

 

mcm one stop centre..semuanya ada..this is why i luv kampung sooo much…duduk di KL tp still boleh merasa kemeriahan berhari raya kampung style..!

 

 

sorry picture ni tersangatla 18SG..byk lg mangsa korban yg lain tp cukuplah 1 picture yg ni je ye..

 

 

2nd pit stop tempah lemang untuk juadah raya..this year memg kami xbuat lemang sebab nk kena orderkan utk ex boss Cdm Halim yg tiap2 tahun cnfirm tempah melalui org kampung..jd kita borong sekali je senang kan..;)

 

Rendang in the making..traditional style lg..bru terangkat…phewww…

 

 

Alhamdulillah siap sebelum waktu berbuka..Lemang kena delivery ke Putrajaya pkl 5..Memang tenaga kerah mcm mesin tebu..hu3..penangan Raya setahun sekali..

 

 

Cdm Halim dh ready untuk majlis takbir dr rumah ke rumah pd malam sebelum raya..

 

 

Selesai menziarahi pusara arwah ayah Cdm Halim & arwah nenek seperti biasa sebahagian adik beradik berkumpul di rumah.. Bermaaf-maafan di pagi raya..

Selamat Hari Raya Aidilfitri dr kami sekeluarga..Mohon maaf ats segala kekhilafan kepada semua yg mengenali..Wait for next entry ya..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *