JOURNEY TO SUCCESS BY CDM HALIM

Assalamulaikum & haii readers…;)this time kita buat kelainan sedikit dr entry2 before..Just wanna sharing a part of  my journey dr peringkat permulaan sehinggalah bergelar seorang Crown Diamond Manager..!Everybody have their own story yg mna mungkin lebih kurang sma walau berbeza latar belakang..So..let’s start from here…

Before involved dlm biz,sya merupakan seorang Pegawai Bomba Gred KB17..masa ni waktu rekrut di Pusat Latihan Regional KLIA..cuba cari yang mana satu kah saya?…hu3..semuanya sama botak & berkulit ala2 sawo matang..

 

Motor pertama yang menjadi kegilaan remaja masa nie..kira rempit time la nie..Hati keras bak Roy!!

 

hobi yang menjadi kegilaan before involved biz of coz main bola..Senang cite memg setiap petang @ ada msa terluang cnfirm main bola..tp tu la xjuga dpt jd player kebangsaan..haha..

 

Dh start bertugas as instructor di Fire & Rescue Academy Malaysia Kuala Kubu Bharu..msa ni umur baru 21 thn..tengok pinggang pun saiz 28..Sekarang maintain…naik sikit je 34..bru la nmpk lebih senior..then after 3 years doing my job as an instructor sya di transfer ke Bahagian Latihan Ibu Pejabat Putrajaya…Short story msa di Putrajaya saya diperkenalkan oleh leader saya Cdm Fitrina & suami Cdm Abg Din dengan peluang biz Hai-O pd 9/2007…memang x amik msa yg panjang sya decide utk serius dlm biz nie ats BANYAK SEBAB…!!Alhamdulillah brkat kesungguhan after 3 months sya qualify insentif FOC trip ke KOREA WITH HAI-O & bergelar Diamond Sales Manager (DSM)

*

*

*

*

*

*

*

 Berpegang kepada  sikap xmenoleh ke belakang & percya 9/10 punca rezeki dr perniagaan after 8 months,sya nekad utk buat biz secara full time walaupun that time sya baru shja berpangkat Diamond Sales Manager (DSM)..masih ada lg 2 pangkat sebelum bergelar Crown Diamond Manager (CDM) iaitu pangkat tertinggi di dalam Hai-O..!!Antara SEBAB pertama sya NEKAD adalah kerana DESAKAN HIDUP dengan gaji yang sangat minima berbanding komitmen..Pd masa yg sma juga sya terikat dengan jadual kerja yg padat sebagai PA Pengarah Bomba aka Pilot Boss…;)

 

 

 

SUPPPRISEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alhamdulillah pd thun 2008 akhirnya sya bertemu jodoh dengan seorang wanita yg juga involved dlm biz ni..Dialah orang yg paling sya cintai xlain xbukan Cdm Malisa..We make our own history when we  get married eventhough we are sideline in biz..;0)Inilah ketentuan Allah swt..

 

 Transit @ Dubai sebelum meneruskan perjalanan ke Paris

 

our 1st honeymoon in Kota Paris pd tahun 2008…this time belum lg bergelar Cdm…

 

 

 

PARIS + AMSTERDAM my 2nd Trip….

 

 

 

Tahun 2009 my 3rd trip..Umrah,Makkah

 

 

tahun 2009 my 4th TripSYDNEY,AUSTRALIA..FREE TRIPS juga merupakan antara penyebab why i love this biz so much..;)

 

 

Tahun 2010 sya dinobatkan sebagai Crown Diamond Manager & diraikan di Stadium Malawati Shah Alam..Hanya bermula dengan sedikit keberanian & sentiasa follow leader,Alhamdulillah sya berjaya buktikan sya merupakan pegawai bomba yg pertama bergelar CDM..

 

 

 

My journey as a Cdm start here..Kerjasama dr semua biz partner,leaders khususnya from 369’s,sokongan family & kwn2 yg menjadi sebahagian tulang belakang kejayaan sya..Together Everyone Achieve More…Go..Go..Blue Empire Team!!!!! Thanks for ur support..Then another Free Trips

*

*

*

*

*

*

*

Our 5th FREE TRIP to BEIJING,CHINA….!!

 

 

QATAR AIRPORT..heading to SWITZERLAND

 

Tahun 2010 destinasi yg ke 6—->Switzerland + Germany

 

 

Destinasi yg ke 7…HONG KONG,CHINA

*

*

*

*

*

*

Trip yg ke 8 adalah ke GUANGZHOU,CHINA..sweet memories for me coz dpt beli racket yg diidam2kan..

 Where is our destination for next year??Wanna know????We will be in London&Parisss on March 2013..Insyaallah..Semoga this next Trip kami dpt bwa lebih ramai lg new biz partners..

 

 

 

 

Kejayaan yg sya kecapi hari ini adalah kejayaan bersama2 dengan biz partner yg hebat..Allah shja mampu membalas jasa kalian..Pintu peluang terbuka luas bg anda semua..Special thanks to my wife Cdm Malisa,biz partners,family,superb leaders,my ex boss n all my frens yg sentiasa memberikan sokongan & dorongan!

Part of my biz partners…

 

 

 

My super duper group leader..CDC Samiah Parman

 

 

 

My ex-boss..Tn Khirudin Drahman

 

 

 

Call Now : Cdm Halim 012 369 2016…Here is the key of my success:

* Believe in yourself..!!Give your 100% effort…!!

* Change ur mind N change ur ATTITUDE…!!

* Yakin dengan rezeki Allah swt setelah kita berusaha..;)

*Dare to take risk!!

* THE CHOICE IS STILL YOURS…..;)Be in Blue Empire Team!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *