Guangzhou : Day 3

Assalamualaikum & haii to all readers…Kami dh ready utk mission shopping hari yg ke 3..;)

 

 

Perjalanan diteruskan mengikut jadual ke Haiyan Fabric Market..Seperti biasa brief dulu di mana tempat perlu berkumpul & berapa lama tempoh utk shopping(klu x mesti over limit)..he3

 

Nampak semua ceria je sebab dalam kepala masing2 dh ingat kain…kain…kain sutera…!

Belum jumpa kain tapi jumpa banyak sangat comforter…nk beli pun nnti beratkan luggage plak kan..he3

 

Nak beli ke x???

 

Dalam kepala mesti fikir nie…”bantal kekabu lg best buat tdo” har3…

 

haaa…xlarat nk pilih…

 

Aksi professional katanya..;) Amacam ada gaya x?

 

Ok gerak ke kedai seterusnya…

 

Orang yang pegang rekod shopping terbanyak untuk hari ke 3..DDM Riena..tp frust sebenarnya ni sbb ada yg terlepas shopping…(Ni baru start jd barang pun belum banyak lg)

 

 

Shopping complex yg ke 2 utk hari ini…;)

 

Macam2 design langsir..

 

Team gentleman semuanya shopping barang2 gajet..

 

Ok time’s up…semua prepare utk lunch..

 

 

 

Break utk lunch..Alhamdulillah makanan semuanya halal & juga sedap..;)

 

Destinasi seterusnya ke Leather Market..Semuanya memasarkan barangan berjenama pelbagai gred..sorry gambar memang xsempat nk snap memandangkan rushing mengejar masa..;)

 

Next destination…..

*

*

*

*

*

*

*

Shangxiaju Pedestrian Street…Ia merupakan jalan komersial terkenal di Guangzhou..Shangxiaju telah membangunkan model perniagaan tersendiri iaitu “Xiguan” yang bermaksud “kebudayaan barat Guangzhou” Ala2 Petaling Street tp lebih banyak pilihan barang khususnya luggage…jadi beg2 memang bertambah2 bila nk balik ke Malaysia..;)

 

 

 

Ok semuanya dah keletihan shopping dh smpai msa utk balik semula ke Rosedale Hotel..

 

Jumpa lagi untuk final entry in Guangzhou…See ya..Enjoy the pictures…;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *